Tai Chi is in essentie een interne gevechtskunst die gebaseerd is op zachtheid in plaats van kracht. Al vele honderden jaren beoefenen Chinezen en sinds de tweede helft van de vorige eeuw in toenemende mate mensen over de hele wereld Tai Chi. Ze oefenen de langzame, gracieuze en zorgvuldig gecoördineerde bewegingen voornamelijk om ontspanning te bereiken en gezond te blijven. Vaak tot op hoge leeftijd.

Review

‘’Ik zelf beoefen deze bewegingskunst zo’n twintig jaar en geef al ruim 15 jaar les in Amsterdam. In een les van ongeveer een uur leer je de grondbeginselen van ontspannen staan en bewegen teneinde je lichaam zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Dat behelst zowel lichaam als geest en de integratie van die twee. Het mooie van Tai Chi is dat het gaandeweg een levensweg kan worden om voortdurend tot diepere ontspanning, harmonie en leven in aandacht te komen. Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat Tai Chi je kan brengen dan introduceer ik je deze zomer graag bij het Veerhuis tot deze parel van de Chinese cultuur.‘’
– Harm

Praktische informatie

Tijd: Een sessie duurt ongeveer 1 a 1,5 uur. Beschikbaar: Dinsdagen of donderdag tussen 10.00 – 17.00 uur. * Kleding: Je hoeft geen sportkleding aan. Schoenen zonder hoge hak zijn prettig.

* Met uitzondering van donderdag 20 juni tot en met donderdag 19 juli.

Prijs en deelnemers

Prijs: De prijs is onafhankelijk van het aantal deelnemers, een les van een uur kost € 200,- . Ieder vervolg uur kost € 150,- . Deelnemers: standaard vanaf 1 tot en met 20 personen. Meer personen is mogelijk maar afhankelijk van de gehuurde ruimte en wel of geen gebruik van tuin.